KV: Protest radnika Fabrike vagona

Više od 200 radnika Fabrike vagona Kraljevo (FVK) održalo je danas u sali Skupštine Kraljeva protestni skup zbog veoma lošeg stanja u fabrici.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 13.01.2014.

13:59

Default images

Radnici zahtevaju hitne odgovore na pitanja, kada će dobiti neku od zaostalih plata, kada će im biti povezan radni staž i overene zdravstvene knjižice.

"Posle sedam meseci neresavanja našeg statusa, danas smo bili prinuđeni da uđemo u zgradu Gradske uprave, kako bi se oglasio poslednji alarm državnim organima, da što pre reše pitanje Fabrike vagona. Jer, ovo vrlo lako može prerasti u nekontrolisani protest", izjavio je Momcilo Vilotijević, predsednik Industrijskog sindikata FVK-a.

Posle nekoliko sati provedenih u skupštini, i obraćanja radnicima, predstavnika Agencije za privatizaciju i zamenika gradonacelnika Kraljeva, radnici su se razišli. Sindikati su najavili da će svakog jutra boraviti u Gradskoj skupštini, sve dok im se ne obrati ministar privrede Saša Radulović.

Radnici su poslednju platu dobili u maju prošle godine, u proseku im se duguje po 15 plata, a još uvek im nije ispunjen ni jedan od zahteva koje su postavili kao uslov da bi se vratili na posao, zbog čega je Štrajkački odbor i organizovao ovaj kako su naveli "najveći protest do sada".

Radnici Fabrike vagona, koji su u štrajku od juna, u dva maha su, 3. oktobra i 5. decembra, organizovali jednočasovne protestne skupove ispred Skupštine Kraljeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

18 h

Podeli: