Leković: Proizvodnja spas za Srbiju

Predsednik Socijaldemokratskog saveza Nebojša Leković rekao je danas da je Srbiji za izlazak iz društvene i ekonomske krize neophodan novi koncept reformi.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 15.10.2011.

15:43

Default images

Reforme, kako je istakao, mogu doneti samo "novi političari okupljeni oko SDS-a".

Leković je na konvenciji nove stranke u Beogradu, osnovane 25. septembra, rekao da su se oni okupili oko ideje koja ima za cilj da zaustavi dalje propadanje Srbije.

"U postojećim strankama nema kapaciteta za izlazak iz teške društvene i ekonomske krize. Najporaznije je to što je Srbija postala zemlja bez ideja", rekao je Leković okupljenima u beogradskom Domu sindikata. On je istakao da će okosnica programa te stranke biti pomoć poljoprivrednim gazdinstvima, seljacima, otvaranje radnih mesta, kao i ulaganje u obrazovanje.

"Želimo da radimo i naša vodilja je da samo proizvodnja Srbiju spašava", kazao je Leković.

Konvenciji su prisustvovali predsednica skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović, predsednik pokreta Bogata Srbija Zaharije Trnavčević, kao i ambasadori Alžira, Sirije i Bosne i Hercegovine.

Slavica Đukić Dejanović koja je i potpredsednik Socijalističke partije Srbije poželela je u ime SPS-a uspeh partiji koja, kako je istakla, ima cilj da promoviše one koji žive od svog rada. Prema njenim rečima to je cilj i partije kojoj ona pripada.

"Novi talas krize uticaće da partije levice zauzmu mesto koje će omogućiti bolji život gradjana. Vreme je da se sve što u Srbiji vredi ujedini", ocenila je Đukić Dejanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

9 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: