NBS: Nema smetnji za Pejpal

NBS uputila pismo nadležnim ministarstvima gde piše da nema smetnji da rezidenti preko banke slobodno obavljaju plaćanje korišćenja usluga Pejpal-a u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 22.09.2011.

14:06

Default images

"Narodna banka smatra da će uvođenje ovog elektronskog servisa plaćanja povećati efikasnost platnih transakcija sa inostranstvom i smanjiti troškove njihovog izvršenja za naše građane i domaća preduzeća".

Naglašava se da prema važećim propisima kojima se uređuje platni promet u zemlji i sa inostranstvom, nije potrebno da se kompanija "PayPal Pte.Ltd Singapore" registruje kao banka ili neka druga finansijska institucija ili da ustanovi lokalno predstavništvo za pružanje ovakvog vida usluge.

U pismu su sadržani zaključci sa sastanka predstavnika NBS i Ministarstva finansija da će opšti uslovi o pružanju usluga "Pejpal" servisa radi korišćenja u Srbiji biti dopunjeni, kako je to učinjeno i u pojedinim grupama zemalja.

To praktično znači da će rezidenti usluge ovog servisa koristiti pri kupovini, odnosno prodaji robe i usluga nerezidentima, dok će se sredstva ostvarena tom prodajom prenositi sa "Pejpal" računa na račune rezidenata u Srbiji, navedeno je u pismu NBS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

7 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: