Pad proneta Lafarža, bez otpuštanja

“Beočinska fabrika cementa” i kompanija Lafarž nisu ostali imuni na svetsku ekonomsku krizu, a posao u Srbiji je opao barem 30 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 20.06.2009.

12:29

Default images

Kostin Bork, direktor Lafarža u Srbiji, kaže da ranije planirane investicije „čekaju neka bolja vremena“ i dodaje da francuski gigant, koji posluje u 85 zemalja širom sveta, neće otpuštati radnike beočinske cementare.

„Nijednog trenutka nismo ni pomislili da otpuštamo radnike, jer mi razmišljamo dugoročno. Umesto otkaza, ponudićemo im da rade na nekim drugim pozicijama unutar fabrike“, kaže on.

„Sve do pred kraj prošle godine posao nam je odlično išao. Tada su mnogi mislili da Srbiju neće ni pogoditi kriza. Nažalost, to se nije obistinilo“, objašnjava Bork i dodaje da je kompanija bili prinuđena da u jednom periodu privremeno zaustavi peć.

Bork je rekao i da u ovoj godini neće biti velikih investicija i da je uloženo nešto više od četiri miliona evra u redovno održavanje proizvodnih postrojenja. „Što se tiče ukupnih ulaganja prethodnih godina, od dolaska u Srbiju do danas, Lafarž je investirao oko 82 miliona evra u rekonstrukciju i modernizaciju fabrike u Beočinu, od čega je 35 miliona uloženo u zaštitu životne sredine“, kaže on.

On kaže da je strategija Lafarža u borbi protiv krize, „pre svega učešće u velikim infrastrukturnim projektima kao što je, recimo, izgradnja Koridora 10. To je velika šansa ne samo za Lafarž, već i za celokupnu srpsku građevinsku industriju“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: