Vahali gradi 12 brodova u Beogradu

Kompanija za brodogradnju Vahali najavila je da će u narednih godinu dana u Beogradskom brodogradilištu proizvesti 12 brodova.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.07.2008.

09:00

Default images

Holandski “Vahali Service and Marine” planira da u narednih godinu dana u Beogradu proizvede deset brodova bagera, jedan brod kontejner do jula 2009. i jedan putnički brod do aprila iste godine.

Sledeće godine će početi izgradnja putničkog broda dužine 135 metara, što je više od dužine dva i po olimpijska bazena, a izgradnja bi trebalo da bude završena u martu 2010. godine.

Prema podacima Vahalija, ta kompanija je 2007. u beogradskom brodogradilištu izgradila najveći brod ikada napravljen u Srbiji, moderni teretnjak "Beluga skajsejls", dužine veće od 100 metara i opremljen sistemom tegljenja koji omogućava uštedu goriva od 10 do 35 odsto u zavisnosti od vetra. Vahali je holandska kompanija koja od 2005. godine zakupljuje prostor beogradskog brodogradilišta. Kompanija je osnovana 1923. u Holandiji, u Srbiju je došla 2005. godine, kada je sklopila sporazum o saradnji sa vlasnikom Beogradskog brodogradilišta “Kargo logističkim centrom”.

Kako navode u Vahaliju, ta firma je u brodogradilište uložila 2,5 miliona evra. Vahali je brodove u Beogradskom brodogradilištu počeo da pravi 2006. godine i od tada je proizveo više desetina trupova brodova bagera, jedan brod gurač, tri tankera i tri broda kontejnera.

Prema podacima Agencije za privredne registre, “Vahali Service and Marine” u Srbiji je prošlu godinu završio sa zaradom od 1,4 miliona dinara, a promet je iznosio 170,9 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: