Dobit JRB-a 600.000 evra u 2007.

Jugoslovensko rečno brodarstvo (JRB) je u 2007. ostvarilo dobit od oko 600.000 evra i povećalo prevoz robe na 1,45 miliona tona.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 29.01.2008.

12:56

Default images

Generalni direktor tog preduzeća Milan Mijailović kaže da je u 2007. godini prevezeno za 150 hiljada tona robe više nego u 2006, a ukupan prihod JRB-a bio je oko 15 miliona evra.

Privatizacija JRB-a je u toku, a prema najavi ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Mlađana Dinkića, tenderska komisija bi trebalo da počne pregovore sa drugorangiranim ponuđačem, kompanijom Palmali sa Malte, pošto je prvoplasirani konzorcijum Tamoza-Daksin odustao od kupovine.

Mijailović je istakao da JRB redovno izmiruje obaveze prema kupcima i dobavljačima i da radnici, kao i godinama unazad, redovno dobijaju plate. Starost flote JRB-a, naveo je, slična je sa ostalim brodarskim kompanijama na Dunavu, a za održavanje plovila brinu se dve brodoremontne kompanije u Beogradu i Pančevu.

Mijailović je dodao da je Jugoslovensko rečno brodarstvo prošle godine modernizovalo flotu za tečni teret i uvelo GPRS uredjaje za praćenje položaja svih linijskih brodova, prvo na Dunavu. Direktor je kazao i da je JRB zadržao i svu imovinu u Austriji, kao i poslovni prostor i zemljište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: