Wiener Städtische osiguranje lane na trećoj poziciji sa 12 odsto učešća na tržištu Srbije

Prema podacima NBS o rezultatima sektora osiguranja u 2020, Wiener Städtische osiguranje je potvrdilo 3. mesto na tržištu osiguranja.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 12.05.2021.

16:20

Wiener Städtische osiguranje lane na trećoj poziciji sa 12 odsto učešća na tržištu Srbije
Foto: Wiener Stadtische osiguranje

Ostvarilo je ukupan premijski prihod od 13.247.019.000 dinara, odnosno 12,05 odsto tržišnog učešća, saopšteno je iz te osiguravajuće kuće.

I tokom naročito teške krize, kompanija Wiener Städtische osiguranje uspela je, zahvaljujući stabilnoj infrastrukturi i pravovremenim strateškim odlukama, da se izbori sa svim izazovima u poslovanju i da omogući nesmetanu uslugu svojim klijentima, navodi se u saopštenju.

"Na sreću, tržište osiguranja u Srbiji je pokazalo otpornost, prilagodljivost, ali i dovoljan nivo diverzifikacije, što nam je pomoglo da apsorbujemo pad rezultata u nekim segmentima, a da se to drastično ne odrazi na opšti rezultat. I pored svih prepreka i nepoznanica, u 2020. godini ostvarili smo ukupnu premiju od 13,25 milijardi dinara. To čini rast od 5,2odsto što je dvostruko više od ukupnog rasta premije osiguranja u Srbiji od 2,3 procenta“, ističe Zoran Blagojević, predsednik Izvršnog odbora Wiener Städtische osiguranja..

"To je stabilan rast jer se u njemu ogledaju i rast premije neživotnih osiguranja (2,6%) koji je značajno viši od rasta neživotnih osiguranja na tržištu (1,7%) ali i rast premije životnog osiguranja (8,9%) dvostruko viši od rasta tog segmenta tržišta (4,4%)“, dodaje Blagojević.

Wiener Städtische osiguranje deo je austrijske osiguravajuće kompanije Vienna Insurance Group (VIG), sa tradicijom dugom skoro dva veka.

U Srbiji uspešno posluje od 2003. godine i danas ima poslovnu mrežu u više od 40 gradova sa preko 1.200 zaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

14 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: