Ivanjica konačno dobija savremeni Sportsko-rekreativni centar i bazen FOTO

U opštini Ivanjica, na Jelića polju i površini od oko šest hektara gradi se Sportsko-rekreativni centar.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 15.04.2021.

16:56

Ivanjica konačno dobija savremeni Sportsko-rekreativni centar i bazen FOTO
Foto: Rina

Centar će u svom sklopu imati i zatvoreni bazen, fudbalske i teniske terene, kao i atletsku stazu.

U zgradi Opštine na javni uvid postavljen je predlog ovog projekta, pa će građani moći da daju svoje predloge i sugestije, nakon čega će biti usvojen plan gradnje ovog kompleksa.

„Na realizaciju ovog projekta se čekalo decenijima. Urađena je kompletna projektno tehnička dokumentacija, a radovi će se odvijati u fazama. U prvoj je planirano da na gornjem platou bude izgrađen parking za oko 100 vozila, teren sa veštačkom travom i tri multifunkcionlana terena za košarku, mali fudbal i odbojku. Plan je da to bude završeno do kraja ove godine i za to je iz lokalnog budzeta opredeljeno 18 miliona dinara“, rekao je za RINU Momčilo Mitrović.
Foto: Rina
U drugoj fazi planirano je da bude postavljena veštačka trava, uređenje atletske staze, terena za tenis, izgradnja dva bazena sa pratećim objektima i streljana.

„Naš cilj je da na taj način razvijamo sportski turizam u našoj opštini i moći ćemo da ugostimo profesionalne i amaterske selekcije. Ono što bi u narednom periodu moglo predstavljati problem jeste potporni zid između gornjeg i donjeg platoa gde je procenjena vrednost samo zida preko 20 miliona dinara, pokušavamo sa ministarstvom turizma da iznađemo sredstva kako bi se u to završilo" kazao je Mitrović.
Foto: Rina
Izgradnjom ovog Sportsko-rekreativnog centra bi8će ostvaren dugogodišnji san svih stanovnika opštine Ivanjica, a krajnji rok za završetak radova je tri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

11 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: