Supernova: Do poslednjeg trenutka smo pokušavali da napravimo kompromis

Supernova se ponovo oglasila u vezi sa objavljenom prepiskom sa Junajted medijom.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 23.01.2020.

16:40

Supernova: Do poslednjeg trenutka smo pokušavali da napravimo kompromis
Foto: Depositphotos, REDPIXEL

Kako kažu, iz pomenute prepiske videće se da su u Supernovi "do poslednjeg trenutka pokušavali da naprave kakav-takav kompromis, samo da bi korisnicima omogućili što bolju ponudu".

"Nemamo nikakav problem da se objavi čitava e-mail prepiska sa Junajted medijom, niti predlog ugovora koji su nam ponudili da potpišemo i da se on uporedi sa starim ugovorom sa Radijus Vektorom", kažu u Supernovi.

Kako navode, to dokazuje "da je novi ugovor nezakonit i višestruko nepovoljniji od starog ugovora sa Radijus Vektorom, ali da smo i te nepovoljne komercijalne uslove (cenu i trajanje) mi prihvatili; da smo tražili garanciju, pre svega zbog naših korisnika, za sadržaj na kanalima Sport kluba koju nisu želeli da daju! Da se ne bi desila situacija iz Bosne i Hercegovine - da se prvo potpišu ugovori za Sport klub, a onda kada se to uradi krene agresivna kampanja da je sav kvalitetan sadržaj prebačen na Novu Sport!; da nismo prihvatili teritorijalna ograničenja koja su u suprotnosti sa zakonom i koje bi diskriminisali naše korisnike!"

Iz prepiske se, navode, "vidi da smo tražili ponudu za ceo Telekom Srbija i nažalost pisanu ponudu i predlog ugovora nikada nismo dobili", kao i da su "tražili ponudu za sve kanale Junajted grupe".

Kako kažu, iz pomenute prepiske videće se da su u Supernovi "do poslednjeg trenutka pokušavali da naprave kakav takav kompromis, samo da bi korisnicima omogućili što bolju ponudu, molbom da do konačnog dogovora, produže kablovskim operaterima u sistemu Supernova, za dva meseca, što takođe nisu prihvatili".

Na kraju, naglašavaju da će "što se tiče kleveta na račun Telekoma Srbija i Supernove, u cilju urušavanja kompanijskog imidža", potražiti pravdu na sudu.

Junajted grupa: Nedolično ponašanje

Prethodno je Junajted grupa navela da je "za jednu kompaniju kao što je Telekom u najmanju ruku nedolično da danima obmanjuju građane, korisnike i pokušavaju javno da se obračunaju sa United Grupom jer nismo naseli na manipulaciju".

Navode da su u medijima tako "plasirani 'odabrani' delovi prepiske o pregovorima sa nama".

U Junajted grupi podsećaju da su insistirali na transparentnom ugovoru i da su "samo želeli dokaz gde će se sve pustiti signal naših programa i kolikom broju korisnika".

Navode i da od Telekoma Srbija nikada nisu dobili ponudu za emitovanje njihovih programa poput Arene Sport, "možda baš zato što kao državna kompanija po zakonu ne bi smeli da imaju vlasništvo u medijima".

"Pozivamo rukovodstvo Telekoma da na ozbiljan i transparentan način pristupi pregovorima o sveobuhvatnom procesu stvaranja ravnopravnih tržišnih uslova za sve operatere i otvaranju trzišta telekomunikacija u Srbiji za sve učesnike po ravnopravnim uslovima i po zakonu", zaključuje se u saopštenju Junajted grupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

22 h

Podeli: