"Staklara privatna, traženo da se ne mešamo"

Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović, povodom dešavanja u Srpskoj fabrici stakla, kaže da je "Staklara" privatno preduzeće.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.09.2017.

15:52

Foto: B92, screenshot

Paunović kaže da, u skladu sa tim, opština nema nikakvu ulogu u odlučivanju u njenoj sudbini.

"Ne mešamo se u ove procese, što je od nas, ako smo dobro razumeli, zatraženo i iz vrha vlasti i mi to poštujemo", rekao je Paunović na konferenciji za medije, te dodao, da prema njihovim saznanjima, ljudi koji sada vode fabriku imaju dobre kontakte u državnoj administraciji.

Ni predsednik Samostalnog sindikata SFS Živojin Matejić nema neko bliže objašnjenje ili savet, posebno nakon ovog jutra kada su 234 radnika dobila otkaz.

Kako kaže u izjavi Tanjugu, njima je danas onemogućen ulazak u fabriku, a spiskovi za otkaze urađeni su, dodaje, tokom vikenda.

U petak je, navodi Matejić, protestovalo stotina radnika, ali su i oni brzo odustali, nakon što su dobili informacije o otkazima.

Sada, kako kaže, odgovore traže od njega i Sindikata.

"Ja nemam odgovor na ovo što se dogodilo, a ne znam ni šta da radimo, da sečem prste, ne mogu, da idem na auto-put, to više niko ne radi", kaže Matejić.

Razmišljali su, kako navodi, da idu pred vladu, ali "to je, hajde, prošetaj se, potroši para, a nikakve vajde".

Poručuje, ipak, "nećemo stati".

Stečaj je u SFS uveo prošle sedmice Privredni sud u Kragujevcu zbog duga od 47 miliona dinara firmi "Veksilum" iz Čačka i za stečajnog upravnika imenovao Sašu Jovanovića. U SFS je do jutros bilo zaposleno 810 radnika.

Jutros je 230 radnika sačekao otkaz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

23 h

Podeli: