E - uprava se diže na viši nivo

Nova Vlada Srbije biće bez direkcije za elektronsku upravu, prema izmenama Zakona o ministarstvima, ali to ne znači da će ona biti ukinuta. Naprotiv.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 24.06.2017.

12:13

E - uprava se diže na viši nivo
(Foto: Thinkstock.com)

Naime, direkcija ostaje u službi Vlade kao Kancelarija, što znači da će biti podignuta na novi, viši nivo.

U Skupštinu je stigao predlog za izmene aktuelnog Zakona o ministarstvima, o kome je plan da se raspravlja do ponedeljka, da se izglasa i da u četvrtak omogući formiranje nove vlade.

Izmene se ovaj put ne odnose samo na osnivanje dva nova ministarstva (EU integracija i Zaštite životne sredine), već i Direkciju za elektronsku upravu. Međutim, važno je istaći da to što neće biti direkcije ne znači da neće biti bavljenja e-upravom.

Naime, podizanje Direkcije za e-upravu na nivo Kancelarije, daje joj veću moć za sprovođenje svojih ciljeva i koordinacije sa ministarstvima i lokalnim samoupravama. Što znači da će biti jedna od fundamentalnih prioriteta Vlade.

Optimistična pretpostavka kaže da ulazimo u eru gde će se više pažnje posvetiti razvoju e-uprave. Osim što na ovo upućuju mnogi strani savetnici i sistemi, značajan je deo prethodnog ministarskog mandata sadašnje premijerke Ane Brnabić. Što dalje samo ukazuje na to da će se poslovi u tom sektoru ubrzati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

11 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: