Srbija

Subota, 11.02.2017.

20:32

Sindikati Aerodroma: Radnici obmanuti

Sindikati Aerodroma tvrde da im obećanje nije ispunjeno. "Nikola Tesla": Rešavamo status zaposlenih

Izvor: Tanjug

Sindikati Aerodroma: Radnici obmanuti
Foto: Tanjug

Četiri sindikata kompanije Aerodroma Nikola Tesla saopštila su da je grupi od 200 zaposlenih u toj kompaniji prodžen ugovor na određeno vreme, umesto da, kako je obećano, dobiju ugovore na neodređeno vreme.

Oni u saopštenju navode da su zaposleni dobili ugovore na određeno vreme do dolaska koncesionara, i tvrde da time obećanje ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović nije ispunjeno.

Aerodrom: Neprekidno radimo na rešavanju statusa zaposlenih P

Povodom najave mirnog protesta sindikata, AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd je saopštio da kontinuirano već duže vreme rešava nasleđeni problem dela zaposlenih, koji su godinama, čak i po 15 godina, angažovani preko agencija na specifičnim poslovima.

AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd, usled povećanog obima posla, redovno podnosi zahteve Komisiji za pribavljanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava Vlade Republike Srbije, i na zakonski propisan način, kontinuirano pribavlja saglasnosti za svako povećanje broja zaposlenih i radno angažovanih lica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: