Grci mogu da grade - "rasčistili" oko Beka

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da su stvoreni uslovi za realizaciju projekta Beko i da su tim povodom nedavno u Beogradu bili grčki investitori.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 02.02.2017.

13:04

Grci mogu da grade -
(Foto: Thinkstock.com)

Vesić kaže da su prošle nedelje, prilikom njihovog boravka u prestonici, razrešeni problemi koji su do sada onemogućavali pročetak realizacije.

"Što se tiče grada, samo je pitanje kada će ga oni realizovati", istakao je gradski menadžer, precizirajući da više ne postoji nijedna pravna ili urbanistička smetnja.

Vesić je ocenio da će Poslovni forum Srbija-Grčka, koji je juče održan u Beogradu, a kome je prisustvovalo više od 400 privrednika doprineti da se broj grčkih investicija poveća.

"Mi smo potpuno otvoreni za investicije u nekretnine, infrastrukturu, za sve ono što nudimo kao grad Beograd. Verujem da će ovaj događaj i impuls koji su dali premijeri Aleksandar Vučić i Aleksis Cipras obezbediti još više grčkih investicija u Beogradu", podvukao je Vesić.

Gradski menadžer je podsetio da je prošle godine u Atini predstavio projekte Beograda, navodeći je grad spreman da sa svima nastavi saradnju.

Podsetio je da u Beogradu već postoje grčke investicije, između ostalog, Hotel Metrolol, gde je inače održan poslovni forum, zatim investicije u bankarstvo, maloprodaju (Vero).

"Nadam se da smo stvorili uslove da u narednom period krene realizacija investicije, Hotel Jugoslavija", rekao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

20 h

Podeli: