AXA osiguranje napušta tržište Srbije

AXA Grupa izlazi sa srpskog tržišta pošto je prodala Vijena Inšurans grupi svoje kompanije za životno i neživotno osiguranje u Srbiji.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 07.07.2016.

09:32

AXA osiguranje napušta tržište Srbije
(Foto: Thinkstock.com)

U skladu sa ugovorom, Vijena Inšurans grupa AG steći će 100-postotno vlasništvo u kompanijama AXA Životno osiguranje i AXA Neživotno osiguranje Beograd, saopšteno je iz te osiguravajuće kuće.

Nakon završetka transakcije, kompanija Vijena Inšurans bi, zajedno sa svojim postojećim poslovanjem u Srbiji, zauzela 4. mesto na tržištu osiguranja, sa očekivanim tržišnim učešćem od 11 odsto, navodi se u saopštenju.

Ugovorne strane su odlučile da ne objavljuju uslove i detalje transakcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

9 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: