Poslednje upozorenje: Gradite ili raskidamo ugovor

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović zatražila je na sastanku sa čelnicima Puteva Srbije da se izda upozorenje izvođačima da su dužni da poštuju rokove.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 30.03.2016.

17:06

Poslednje upozorenje: Gradite ili raskidamo ugovor
Foto: Tanjug

Reč je o ugovorenim rokovima u realizaciji projekta obnove puteva i unapređenju bezbednosti u saobraćaju.

"Izvođači i projektantske kuće angažovane na Projektu rehabilitacije 1.100 kilometara puteva u Srbiji dužni su da poštuju ugovorene rokove. Sa onima koji nisu u stanju da poštuju ugovorenu dinamiku, ugovori će biti raskinuti", poručila je Mihajlovićeva.

Kako je rekla, u novoj građevinskoj sezoni svi zajedno, od ministarstva, preko Puteva Srbije do svih izvođača i projektanata, moraju da se potrude da se i u novoj građevinskoj sezoni ponove dobri rezultati iz 2015. godine, kad je izgrađeno više od 100 kilometara auto-puteva i obnovljeno oko 120 kilometara ostalih puteva.

Rok za rehabilitaciju 10 do sada ugovorenih deonica, ukupne dužine 192 kilometra, ističe 30. juna, a vrednost poslova na projektovanju i rehabilitaciji iznosi oko 68 miliona evra, saopštilo je ministarstvo.

Plan Puteva Srbije je da u toku 2016. godine bude završeno projektovanje na još 11 deonica ukupne dužine 260,4 kilometara.

Projekat rehabilitacije 1.100 kilometara puteva u Srbiji vredan 400 miliona evra traje četiri godine i realizuje se uz finansijsku podršku Svetske banke, Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicione banke, a deo sredstava obezbeđen je iz budžeta Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

23 h

Podeli: