Direktor odlazi, "Infostan" pod lupom

Gradsko veće predložilo usvajanje ostavke Veselina Markovića, ali policija i tužilaštvo najavljuju proveru računa, pišu Večernje novosti.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 10.10.2015.

10:37

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

Afera "Infostan", možda će dobiti sudski epilog, jer je Drugo osnovno javno tužilaštvo zatražilo od policije da se utvrde sve činjenice u vezi sa septembarskim računima. Nalog je dat posle predstavke Unije potrošača i informacije gradskog pravobranioca, u kome se ukazuju nepravilnosti u radu "Infostana".

U međuvremenu, dok sud ne kaže svoje, gradski čelnici moraće da reše status direktora ovog javnog gradskog preduzeća Veselina Markovića. Na jučerašnjoj sednici Gradskog veća, članovi ovog tela dali su preporuku gradskom parlamentu da se usvoji njegova ostavka.

"Tražio sam da Sekretarijat za komunalne poslove analizira kako je došlo do naplate osiguranja preko računa "Infostana". Kada se završi taj proces, podelićemo izveštaj", rekao je juče gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Prvi čovek prestonice još jednom je naglasio da je Veselin Marković, direktor "Infostana", napravio grešku.

"Iz moralnog čina, on je ponudio ostavku. Na narednoj sednici Skupštine grada, uveren sam da će odbornici doneti ispravnu odluku po ovom pitanju", rekao je gradonačelnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

19 h

Podeli: