Tabaković: Zaslužili smo pozitivnu ocenu MMF

Guverner Jorgovanka Tabaković kaže da Srbija pronalazi put u nastojanjima da bude zemlja stabilnog rasta, cenovne stabilnosti, konkurentne privrede i napretka.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 01.09.2015.

13:37

Default images
Foto: Tanjug

Tabaković je, na konferenciji za novinare povodom druge revizije trogodišnjeg aranžmana iz predostrožnosti sa Međunarodnim monetarnim fondom naglasila da očekuje da ocena o dobrom pravcu Srbije biti potvrđena i od strane borda te institucije kroz pozitivnu ocenu.

Prema njenim rečima, razgovori sa MMF, koji nikad nisu laki, sada bili konstruktivni, sveobuhvatni i svrsishodni i rezulatat toga postizanje načelnog dogovora u svim oblastima.

"NBS postizanjem i održavanjem cenovne i finansijske stabilnosti doprinosi vladinim nastojanjima da Srbiju pretvori u mesto uravnoteženog rasta, cenovne stabilnosti, konkurnetne privrede i društveni napretka i kao što Evropa izlazi iz najteže finansijske i ekonomske krize poslednjih decenija, tako i Srbija nalazi svoj put u najizazovnijim uslovima", rekla je Tabaković.

Uz podršku MMF, dodala je ona, i dobru saradnju NBS, vlade i ostalih organa uverena je da će aranžman sa MMF biti uspešan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

17 h

Podeli: