Region

Petak, 23.02.2024.

21:00

Slovenci kupuju kompanije po Hrvatskoj: Evo na koga je došao red

Slovenačka kompanija Iskra potpisala je ugovor o kupovini većinskog udela kompanije ELMAP iz Splita.

Izvor: Tanjug

Slovenci kupuju kompanije po Hrvatskoj: Evo na koga je došao red
Ilustracija: Depositphotos/sinenkiy

U pitanju je jedna od vodećih firmi u regionu u oblastima automatizacije uređaja za prečišćavanje otpadnih i pijaćih voda, vodosnabdevanja i elektroenergetike

Ovo preuzimanje treća je transakcija Grupe Iskra u Hrvatskoj, nakon šibenskog Remontnog brodogradilišta 2019. godine i zagrebačkog preduzeća ELKA 2021. godine, preneo je Indeks.hr.

Generalni direktor i većinski vlasnik Iskre Dušan Šešok istakao je da, uprkos poteškoćama na svetskom tržištu, ta slovenačka kompanija i dalje posluje uspešno, pa je 2023. godinu završila s prihodom od gotovo 300 miliona evra. Kako je rekao, to je rezultat pored ostalog i okretanja evropskih kupaca prema evropskim proizvođačima kad je reč o komponentama, kao i o sistemskim rešenjima za energetiku, ekologiju, telekomunikacije, železnicu i automatizaciju u industriji. Naveo je i kako Iskra kontinuirano ulaže u istraživanje i razvoj novih proizvoda radi implementacije novih tehnologija i inovativnih rešenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: