Iznenađenje na putu do mora - auto-put kroz celu Makedoniju

Novoizgrađena deonica auto-puta kroz Makedoniju, od Demir Kapije do Smokvice, danas u podne biće puštena u saobraćaj, najavila je makedonska vlada.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.04.2018.

08:47

Iznenađenje na putu do mora - auto-put kroz celu Makedoniju
Foto: Thinkstock

Puštanjem te deonice od 28 kilometara u saobraćaj biće kompletiran auto-put "Prijateljstvo", od severne do južne granice Makedonije na evropskom koridoru 10.

Najavljeno je da će ceremoniji otvaranja prisustvovati premijer Makedonije Zoran Zaev, predstavnici Direktorata EU za proširenje, Delegacija EU u Skoplju, kao i centralne vlasti susedne Grčke.

Taj deo auto-puta kroz Makedoniju gradila je grčka firma Aktor i koštao je oko 280 miliona evra.

Finansiran je novcem Evropske investicione banke, Banke za obnovu i razvoj, IPA fondova i manjim delom iz makedonskog budžeta.

Trebalo je da bude pušten u saobraćaj u septembru prošle godine, ali su radovi produženi zbog, kako je tada saopšteno, problema sa dislokacijom dalekovoda i izgradnjom kontrolnog centra.

O tome kakve su cene putarina na putu do Grčke, čitajte u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

19 h

Podeli: