Građani šokirani: U gradu na hiljade stubića FOTO

U gradu Zagrebu postavljeno je na hiljade stubića, što gumenih, što metalnih, međutim niko ne zna čemu služe i zašto su postavljeni.

Region

Izvor: B92

Utorak, 09.01.2018.

09:09

Građani šokirani: U gradu na hiljade stubića FOTO
Foto: Thinkstock, ilustracija

Štaviše, opozicija tvrdi da gomilanje stubića nema nikakvu funkciju.

Gradska opozicija predlaže da se Zagreb preimenuje u Stupnik (Stubić).

"Očito naš gradonačelnik ima različite fetiše, pa imamo fetiš na fontane i očito fetiš na te stubiće", smatra Anka Mrak Taritaš.

Metalni stubići mogu biti čak i opasni za bicikliste i motocikliste, zbog svoje neprimetnosti. Gumeni su manje opasni, ali je i njihova cena viša.

"Imamo informaciju kako koštaju 100 evra po komadu, međutim bilo bi vrlo dobro da gradonačelnik sam kaže koliko koštaju i da vidimo kakav je bio postupak javne nabave", rekao je Matej Mišić, iz SDP.

Grad Zagreb nije odgovorio koliko je stubića postavljeno, koliko koštaju i koji ih stručnjak raspodeljuje po gradu, piše Dnevnik.hr.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

22 h

Podeli: