"Rezultati prilično loši za nekog ko hoće u EU"

Stopa softverske piraterije u Crnoj Gori iznosi 78 odsto što je "prilično loš" rezultat za zemlju koja pristupa Evropskoj uniji (EU).

Region

Izvor: B92

Utorak, 01.12.2015.

16:23

Default images
Foto: Thinkstock.com

U zemljama koje pristupaju EU nivo piraterije je 60 odsto, navode iz kompanije Majkrosoft Crna Gora, koji je predstavio rezultate istraživanja koje je uradila IDC-međunarodna organizacija koja se time bavi.

Ukazano je da je visok nivo nelegalnih softvera posledica neadekvatne zakonske regulative, koja "ne prati neophodne tehnološke izmene".

Direktor Majkrosofta Crna Gora Oleg Obradović je kao problem naveo i neprimjenjivanje zakona iz ove oblasti i izneo podatak da je od 2005. godine i uvođenja zakonskih kazni za softversku pirateriju "samo" jedna osoba kažnjena za nelegalno korišćenje softvera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: