Subota, 02.08.2014.

09:18

Tabaković: Zakonom sprečiti pohlepu

Preventivnim delovanjem odgovarajućom regulativom i njenom doslednom primenom, treba sprečiti pohlepu, kaže guverner NBS Jorgovanka Tabaković.

Izvor: Tanjug, Novosti

Default images

Tabakovićeva je za "Večernje novosti" rekla da je potrebno sprečiti zloupotrebe onih koji interes svih podređuju sopstvenom interesu, a povodom predloženog zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, istakla da je "sprečavanje takvog ponasanja dobrim zakonima uvek efikasnije od kažnjavanja" .

Guvernerka Tabaković ističe da je, za početak, potreban zakon o računovodstvu "koji bi onemogućio da tokovi novca liče na reke ponornice".

O konkretnim rešenjima koja predlaže Agencija, kako navodi, moći će da govori kad bude videla zvaničan zakonski predlog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

1 d

Svet

Okrenuli leđa Rusima: Amerika odmah poslala vojsku

Jermenija i SAD započele su danas zajedničke vojne vežbe u Jermeniji, saopštilo je jermensko Ministarstvo odbrane, prenosi AFP, dodajući da je to još jedan pokazatelj zbližavanja Zapada i Jerevana, koji je zahladnio odnose sa Rusijom.

19:20

15.7.2024.

1 d

Podeli: