Potvrđeno za B92: Telekom Srbija želi Telekom Albanije

Telekom Srbija zainteresovan je za kupovinu Telekoma Albanija, potvrđeno je za B92.net.

Izvor: B92

Nedelja, 30.09.2018.

12:32

Potvrđeno za B92: Telekom Srbija želi Telekom Albanije
(Foto: Thinkstock)

Ovo interesovanje je u skladu sa najavljenom namerom sprskog operatera da se širi u regionu.

"Cilj Telekoma Srbija jeste da se pozicionira kao regionalni lider u oblasti telekomunikacija. Dali smo ponudu i u toku je razmatranje", rekli su iz Telekoma ne otkrivajući detalje.

Telekom Albanija je inače drugi najveći operater u Albaniji.

Podsetimo, generalni direktor Telekoma Srbija naveo je nedavno da je kompanija u proteklih nekoliko godina značajno smanjila zaduženost i ocenio da su sazreli uslovi za novi investicioni ciklus, nakon ranijih ulaganja i akvizicija regionu.

"Razmišljamo o akviziciji operatora u Srbiji i Republici Srpskoj, u kojoj smo već prisutni sa multimedijalnim uslugama, sa idejom da popravimo našu tržišnu poziciju u domenu multimedije. Upravo na to se nadovezuju i naše investicije u sadržaj“, rekao je Predrag Ćulibrk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: