Za hakovanje Tesle nude 10.000 dolara

U Kini će se održati takmičenje u hakovanju Tesla Modela S, a onaj ko uspe da provali u sistem automobila i preuzme kontrolu nad vozilom osvojiće prvu nagradu u iznosu od 10 hiljada dolara.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 10.07.2014.

14:52

Default images

Mnogi strahuju da će sve veća kompjuterizacija automobila omogućiti hakerima da upadaju u sistem vozila. Osim štete koja na taj način može da nastane na automobilu, u slučaju onesposobljavanja vozila tokom kretanja, putnici koji se nalaze u njemu mogu biti dovedeni u opasnost.

Kompanija Tesla Motors koja koristi napredne elektronske sisteme u svom Modelu S svakako je razmišljala o takvim mogućnostima i zaštitila sistem automobila na odgovarajući način. Kako je rekao njihov predstavnik, oni nisu uključeni u organizaciju ovog takmičenja.

Ipak, Tesla očekuje da ih organizator informiše ako se tokom takmičenja utvrdi da Model S ima nedostatke i slabe tačke u zaštiti od hakera, kako bi mogli da ih isprave i poboljšaju bezbednost automobila.

Nadmetanje će se održati u Pekingu 16. i 17. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: