Lada Niva ne posustaje

Mali broj terenskih modela opstao je na tržištu skoro četiri decenije, a da nije u značajnoj meri promenio svoj dizajn i koncepciju. Jedan od njih je Lada Niva, koja je prvi put predstavljena 1977. godine, a nakon 37 godina dobija osveženu verziju za 2015.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.06.2014.

13:43

Default images

Ladi Nivi u Srbiji se pripisuju gotovo mitske karakteristike. Oni koji imaju iskustva u vožnji ovog automobila tvrde da je u stanju da se probije tamo gde drugi slični terenci ne mogu, i to po svim vremenskim uslovima.

Jednostavnost konstrukcije i spartanska opremljenost omogućavaju da u poređenju sa vozilima slične namene Niva ima nisku nabavnu cenu i troškove održavanja.
Proizvođač Avtovaz zna da su to aduti ovog vozila, i za sada ne menja dobitnu kombinaciju.

S vremena na vreme pojavi se restilizovana verzija, koja se malo razlikuje od prethodne.
Osveženi model nosi oznaku Lada 4x4 Urban i biće predstavljen na sajmu automobila u Moskvi, u avgustu. Vozilo ima promenjen dizajn maske hladnjaka, nove branike u boji karoserije i izmenjenu konstrukciju zadnjeg brisača koji omogućava pokrivenost veće površine zadnjeg stakla.

Proizvođač je prekrio 17 inčne čelične felne ukrasnim poklopcima, a na povećanje komfora u kabini uticaće poboljšana zvučna izolacija, elektropodizači prednjih prozora i klima-uređaj.
Ispod haube nalazi se poznati 1.7 litarski četvorocilindrični benzinac sa 83 ks (61 kW) koje postiže pri 5.000 o/min. Snaga se prenosi na sve četiri točka pomoću pestobrzinskog manuelnog menjača.

Automobil težak 1.210 kg do stotke ubrzava za 22 sekunde, pre nego što dostigne maksimalnih 137 km/h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: