Automobili

Petak, 30.05.2014.

10:45

Škoda nam postepeno otkriva novu Fabiju

Na prvim fotografijam prototipa treće generacije modela Fabia, Škoda je automobil obmotala maskirnom folijom. U sledećoj fazi testiranja, automobili su izgubili nešto od svoje "kamuflaže", tako da sada imamo bolji uvid u izgled ovog modela.

Izvor: B92

Default images

Kao što se i očekivalo, nova Fabija preuzela je stilske detalje od modela Rapid, a u odnosu na prethodnu generaciju, koja je bila zaobljenija, automobil ima mnogo više oštrih linija i uglova.
Foto: worldcarfans.com
Škoda i dalje pokušava da prikrije neke elemente spoljašnjosti poput farova i stop svetala, ali je konačan izgled ovih delova moguće vrlo lako naslutiti.

U odnosu na aktuelnu verziju, nova generacija ima širu i tanju masku hladnjaka i uglaste farove, dok detalji na zadnjem delu automobila veoma podsećaju na model Rapid.
Foto: worldcarfans.com
Stop svetla će biti nešto manja nego što su prikazana na fotografijama, s obzirom da je Škoda pokušala da ih zamaskira folijom, i neće prelaziti na površinu vrata prtljažnika.
Foto: worldcarfans.com
Na fotografijama se vidi nekoliko prototipova, među kojima su i dva dvobojna, kod kojih je krov ofarban u drugačiju boju.

To pokazuje da će Škoda posvetiti dosta pažnje peronalizaciji ovog modela, kako bi se što više približila željama kupaca, naročito onih mlađih.
Foto: worldcarfans.com
Svetska premijera nove Fabije održaće se na pariskom auto-salon u oktobru. Očekuje se da će pre toga Škoda održati online prezentaciju ovog modela, kada ćemo videti i prve zvanične fotografije i saznati tehničke detalje o ovom modelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: