Džejms Mej kupuje BMW i3

Gledaoci koji prate popularni BBC-jev serijal o automobilima znaju da Top Gear ne gleda blagonaklono na električne i hibridne automobile. Izgleda da se to ne odnosi Džejmsa Meja, koji je odlučio da kupi BMW-ov električni model i3.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 29.05.2014.

17:16

Default images

Od trojice voditelja emisije Top Gear, Džejms Mej ima verovatno najneobičniji ukus kada je u pitanju izbor automobila. Iako je poznato da voli snažne sportske modele, Mej je pokazao naklonost i prema malim, jeftinim automobilima.

Svojevremeno je bio toliko oduševljen FIAT Pandom, da je i sam postao vlasnik jednog takvog automobila, a izjavio je da mu se dopada i Dacia Sandero.

Gostujući nedavno na radiju BBC 4, Mej je priznao da mu se sviđaju električna vozila i najavio da će njegov sledeći automobil biti BMW i3.
On se odlučio za verziju sa produženim radijusom kretanja (REx), koja osim elektromotora sa 170 ks ima i dvocilindrični benzinski motor.

Dvocilindraš služi isključivo kao generator struje kojom se dopunjavaju baterije. Na taj način BMW i3 REx ima radijus kretanja i do 300 km, za razliku od standardne verzije koja sa jednim punjenjem baterija može da pređe 130-160 km.

Zbog odluke da kupi električni automobil, Džejms Mej možda neće ostati bez posla u Top Gearu, ali rizikuje da ga Džeremi Klarkson i Ričard Hamond zbog toga prozivaju u svakoj epizodi ovog serijala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: