"Pravimo najbolje sportske automobile, ne želimo SUV"

Za razliku od nekih drugih proizvođača super-sportskih i luksuznih automobila, kao što su Lamborghini, Maserati ili Bentley, McLaren ne planira SUV model.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 23.04.2014.

15:23

Default images

Izvršni direktor McLarena, Mike Flewitt, u nedavnom intervjuu odbacio je mogućnost da se ta kompanija upusti u razvoj krosover ili SUV vozila.

"Iskreno verujemo da izrađujemo najbolje sportske automobile na svetu", rekao je Flewitt i dodao da zbog toga u McLarenu moraju da budu fokusirani na razvoj i proizvodnju upravo takvih modela.

"McLaren je marka koja je prepoznatljiva isključivo po sportskim automobilima, i tako će biti i u budućnosti", kaže Flewitt. On je rekao da je u planu da kompanija svake godine izbaci na tržište po jedan novi model, a predviđeno je da u 2015. to bude McLaren P13.

Do 2017. godišnja proizvodnja McLarena trebalo bi da dostigne 4.000 automobila, u poređenju sa 1.400 primeraka koliko je izašlo iz fabrike u 2013.

Planovi britanskog proizvođača super-sportskih modela uključuju i cenovni ekskluzivitet, tako da ni jedan njihov automobil u budućnosti neće biti jeftiniji od 130.000 evra.

Saznajte više o McLarenu 650S.

Pročitajte o prestanku proizvodnje McLarena 12C.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: