Toyota Prius prešla milion kilometara bez kvara

Prius, koji je u vlasništvu taksi kompanije "Eco Taxi" iz Beča, prešao je milion kilometara bez ikakvih kvarova, kažu u tom preduzeću. Ovaj rezultat pokazuje da osim što su ekonomični, automobili na hibridni pogon mogu da budu i veoma pouzdani i izdržljivi.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 19.12.2013.

10:47

Default images

Primerak sa sedmocifrenom kilometražom pripada drugoj generaciji Toyotinog hibridnog modela, a u voznom parku bečke taksi službe nalazi se od 2007. godine.

U kompaniji "Eco Taxi" tvrde da osim redovnog održavanja, automobil za šest godina nije pretrpeo nikakva oštećenja ili kvarove.

"Kao što i samo ime govori, naša kompanija posvećena je održivom razvoju i brizi za životnu sredinu. Zbog toga, ali i zbog izuzetne izdržljivosti Toyota automobila, odlučili smo se da u našu flotu uvrstimo model Prius", objašnjava menadžer kompanije, Milan Milić.

"Eco Taxi" za pružanje taksi usluga u austrijskoj prestonici koristi više od 200 Priusa.

Pročitajte o taksisti iz Srbije koji je prešao milion kilometara Opel Zafirom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: