FIAT 500L Living predstavljen u Kragujevcu

Kompanija FIAT automobili Srbija (FAS) predstavila je u četvrtak u fabrici u Kragujevcu najnoviji model, produženi FIAT 500L Living sa pet i sedam sedišta, kao i FIAT 500L Trekking. Početna cena FIAT-a 500L Living sa pet sedišta i dizel motorom biće 13.650 evra, dok je za najjeftiniji 500L Trekking sa benzinskim motorom potrebno izdvojiti 13.900 evra.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 04.07.2013.

14:16

Default images

Podsetivši da je tačno pre godinu dana u Kragujevcu počela proizvodnja FIAT-a 500L, generalni direktor FAS-a, Antonio Ćezare Ferara, rekao je da je, do sada, izvezeno 80.000 ovih automobila.

"Ponosni smo što proizvodimo automobil koji spaja prošlost i sadašnjost, Italiju i Srbiju", rekao je Ferara i dodao da je 500L Livinig kompaktan automobil sa pet plus dva sedišta koji će se proizvoditi samo u Kragujevcu.

Novi ambasador Italije u Srbiji, Ðuzepe Manco, prvi put je posetio kragujevačku fabriku i poručio da Kragujevac i FAS jasno dokazuju zašto mnoge kompanije dolaze i investiraju u Srbiju: "Ovde pronalaze nove mogućnosti za prodor u zemlje u razvoju, uz rast u matičnoj zemlji."
"Mnogi i ne znaju da 500 italijanskih kompanija, koje posluju u Srbiji sa FIAT-om na čelu, čine Italiju glavnim partnerom i najvećim stranim investitorom u Srbiji", rekao je Manco.

Komercijalni direktor FAS-a, Džeri Klark, naveo je da je 500L Living porodični auto, dužine 4,35 metra i prtljažnikom zapremine 630 litara, a izdvaja se po izuztenoj udobnosti, prostoru i nosivosti.

Klark je naglasio da je reč o automobilu srednje klase i da je veoma ponosan na činjenicu da je 500L dobio međunarodno priznanje organizacije EuroNCAP za savremani bezbednosni sistem, City Brake Control.
Porudžbine za FIAT 500L Living počeče tokom jula, najpre u Italiji, posle čega će moći da se naruči i kod nas, kao i u ostalim zemljama Evrope.

Izvor: B92, Tanjug

Više fotografija sa promocije pogledajte u našoj Galeriji.

Pročitajte više o modelu FIAT 500L Living.

Pročitajte o srpskoj promociji modela 500L Trekking.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: