Automobili

Petak, 14.06.2013.

12:53

Ko kaže da Cayenne nije pravi "terenac"?

Porscheu je dosadilo da sluša primedbe kako njegov SUV model nije predviđen za ozbiljniju terensku vožnju, pa je u bespuća Karpata poslao karavan koji se sastojao od desetak primeraka modela Cayenne S Diesel.

Izvor: B92

Default images

Porsche Cayenne ima reputaciju urbanog krosovera čija je osnovna namena paradiranje gradskim sredinama ili krstarenje autoputevima.

Kako bi u javnosti razbio predrasude o ovom vozilu, nemački proizvođač odlučio je da svoj mondenski SUV malo zaprlja i stavi ga na ozbiljan off-road test.
Kao destinacija izabran je planinski masiv Karpata, a put je vodio od Kišinjeva u Moldaviji do glavnog grada Slovačke, Bratislave.

Fotografije nastale tokom ovog off-road izazova pokazuju da vozači nisu štedeli Cayenne.
Porscheov SUV vožen je po brdskim zemljanim i lošim makadamskim putevima, kroz jaruge, potoke i druge prirodne prepreke.
Cayenne S Diesel imao je premijeru na Sajmu automobila u Parziu 2012. Pogoni ga 4.2 litarski V8 koji razvija 281 kW/382 ks i raspolaže sa maksimalnim obrtnim momentom od čak 850 Nm.

Vozilo je u stanju da ubrza od 0 do 100 km/h za 5,7 s i da dostigne maksimalnih 252 km/h, a kao što se vidi na fotografijama, može da se upusti i u zahtevniju terensku vožnju.

Više fotografija vožnje Porschea Cayenne kroz Karpate možete pogledati u Galeriji.

Pročitajte više o modelu Porsche Cayenne S Diesel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

23 h

Podeli: