Lamborghini Urus Crossover

Samo nekoliko dana nakon što je najavio premijeru novog crossover koncepta na sajmu automobila u Pekingu, Lamborghini je otkrio i prve rendere i tehničke detalje ovog automobila.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.04.2012.

09:57

Default images

Koncept je dobio ime Urus, po snažnom, divljem biku, koji je daleki predak današnjih domaćih bikova, a ovo vozilo predstavlja duhovnog naslednika SUV modela Lamborghini LM002 iz 1980-ih godina.

Urus ima 4 vrata, dugačak je 4,99 m, širok 1,99 m, visok 1,66 m i po svim dimenzijama je nešto veći od sličnog BMW-ovog modela X6.

Prednjim delom automobila dominiraju široki usisnici za vazduh, dok zadnji deo karakterišu četiri izduvne cevi i veliki dufozor, a na završetku krova nalazi se mali spojler.

S obzirom da poseduje i SUV odlike, Lamborghini Urus ima podesivo oslanjanje po visini, pogon na svim točkovima i velike 24 inčne alu felne.
Unutrašnjost je luksuzno opremljena kvalitetnom kožom i elementima od ugljeničnih vlakana.

Multifunkcijski info-sistem dostupan je preko ekrana osetljivih na dodir kako vozaču i suvozaču, tako i putnicima na zadnjoj klupi.
Iz Lamborghinija su saopštili da Urus pokreće motor od 600 ks (nije navedena radna zapremina) koji je uparen sa menjačem sa duplim kvačilom.

U italijanskoj kompaniji tvrde da ovaj koncept ima najmanju CO2 emisiju u odnosu na sve “uporedive konkurente”.
Čelnici Lamborghinija kažu da Urus nije samo koncept, već da je reč o prethodniku serijskog crossovera koji će se u budućnsti proizvoditi kao treći bazični model ove kompanije.

Oni očekuju da će novi model doprineti da se proširi ciljna grupa kupaca Lamborghinija, a u tom smislu posebno su fokusirani na tržišta Kine, Rusije, Bliskog Istoka i SAD-a.

Procena je da bi godišnja proizvodnja serijske verzije Urusa mogla da dostigne 3.000 automobila.

Pročitajte o modelu Lamborghini Aventador J Speedster.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: