Automobili

Petak, 11.09.2009.

21:00

Mercedes SLS AMG Gullwing

Iako je zvanični datum predstavljanja zakazan za 12. septembar, Mercedes nije mogao čekati - prikazao je serijsku verziju SLS-a AMG, kojeg pokreće atmosferski V8 sa 570 KS.

Izvor: B92

Default images

Zvanične fotografije najnovijeg Mercedesovog superautomobila objavljene su pre plana - jedan od razloga je i predstavljanje McLarena MP4-12C, jednog od njegovih glavnih konkurenata.
Pravovremeno plasiranje informacija od velikog je značaja u autoindustriji, a najnovija i najsjajnija trokraka zvezda dovoljno je dugo bila skrivena od očiju javnosti.

Šijunski fotografi svoj posao su obavljali jako dobro i razbijali nestrpljenje pre službenog predstavljanja, a sada je SLS AMG pred nama u punom sjaju.
I nagađanja oko motora su se obestinila - atmosferski V8 zapremine 6.3-litre raspolaže sa 570 KS i 650Nm.

Ubrazanje do stotke traje 3,8 sekunde, a kazaljka brzinomera silovito nastavlja sve do 315 km/h, sve uz pomoć potpuno novog sedmostepenog menjača sa dvostrukim kvačilom.
Motor pomeren ka središnjem delu omogućio je raspored mase u odnosu 47:53, što je gotovo idealno.

Dijeta je sprovedena obilnim korišćenjem aluminijuma, što je lekcija naučena iz projekta SLR McLaren.
I sistem vešanja izrađen je ultralakih materijala, dok su kočnice karbonsko-keramičke.

Dostupan je u nekoliko nijansi srebrne i crvene boje, uz unutrašnjost presvučenu najfinijom kožom.
SLS AMG Gullwing u prodajne salone stiže početkom 2010 godine.

Piše: Bane Vuković

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: