Automobili

Ponedeljak, 12.01.2009.

11:00

Predstavljena nova E klasa

Mercedes je konačno skinuo veo sa nove E klase, i to na privatnom događaju u Westin Book Cadillac hotelu u Detroitu, dok će prvi javni nastup novi model imati u Ženevi u martu 2009. godine.

Izvor: B92

Default images

Dosta toga je napisano u vezi sa stajlingom nove E klase koji smo mogli da sagledamo kroz ConceptFASCINATION. U zavisnosti od specifikacija, novu E klasu odlikovaće detalji poput dvostrukih svetala za maglu, ugaonih LED svetala, trapezoidnih ili ovalnih završetaka izduvnih cevi i mnoštvo različitih tipova naplataka.

Novi model je u odnosu na prethodnika duži 1,2 cm, širi 3,2 cm, uz 2 cm duže međuosovinsko rastojanje. Nova E klasa je takođe viša 1,2 cm.

Torziona krutost je povećana za 30 procenata, poboljšan je koeficijent otpora vazduha, a u standardnu opremu je uključeno 11 vazdušnih jastuka.
Enterijer je evolucija onog iz C klase, a „ugaona“ estetika iz GLK doprinosi utisku „nepovredivosti“ automobila.

Od nove „elektronike“ treba spomenuti novi standardni sistem pod imenom Attention Assist koji drži pravac vozila i upozorava vozača na umor glasnim alarmom i ikonicom na instrument tabli u vidu šoljice za kafu.

Sistem upozoravanja izlaska iz vozne trake je opcija, kao i adaptivna prednja svetlosna grupa koja prilagođava snop blizini vozila koja se nalaze ispred. Tu je i tempomat baziran na radaru, detektovanje „mrtvog ugla“ i infra crveni snop za noćnu vožnju.
Nova E klasa u prodaju kreće u leto 2009. godine, a kupci će moći, što se motora tiče, između ostalih da biraju između 3,5 litarskog V6 sa direktnim ubrizgavanjem (292 KS) i 5,5 litarskog V8 (388 KS).

Oba motora uparena su sa sedmostepenim automatskim menjačem. 4MATIC modeli biće predstavljeni nešto kasnije, kao i E63 verzija i model pogonjen 3,0 litaskim Bluetech dizelom sa 211 KS.

Piše: Pavle Barta, Vrele Gume

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Podeli: