Redizajniran Logan

Četiri godine nakon lansiranja, Dacia je restilizovala svog miljenika Logana, i to uporedo sa evropskom promocijom Sandera.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 02.07.2008.

13:00

Default images

Model koji je izuzetno popularan i kod nas dobio je širu masku sa hromiranom letvicom, ali i novi logo, što je zaista bilo potrebno jer je stari delovao prilično „jeftino“.

Prednja svetlosna grupa je nešto veća kao i usisnik na novodizajniranom odbojniku. Kada je reč o zadnjem delu, poklopac prtljažnika je izmenjen i ulepšan ukrasom u vidu hromirane letvice.
Kada je reč o unutrašnjosti, instrumentacija je preuzeta od Sandera, a upravljač je masivniji i estetski lepši (što pozdravljamo). Spoljni retrovizori su veći i preuzeti su od MCV-a.

Paletu motora čine dva benzinca, od 1,4l sa 75 KS, 1,6 sa 90KS i 1,6 16V sa 105KS, kao i dva dCi dizelaša zapremine 1,5 litara sa 70 i 85 konjskih snaga, a cene bi trebalo da ostanu iste.
Model Sandero predstavljen je 27. juna u Francuskoj, dok će Dacia Logan u prodajne salone stići 4. septembra.

Regionalna prezentacija modela Sandero održava se na Hvaru 3. i 4. jula. Fotografije i izveštaj stižu uskoro.

Piše: Pavle Barta, Vrele Gume

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: