Automobili

Subota, 24.02.2024.

12:03

Oduzet prvi automobil po novom zakonu: Leskovčanin ostao bez Pasata

Saobraćajna policija u Leskovcu u petak je privremeno oduzela vozilo kojim je upravljao šezdesetjednogodišnjak, nakon što je izvršio teži prekršaj i jer je odbio da se podvrgne alkotestiranju kada je zaustavljen.

Izvor: Tanjug

Oduzet prvi automobil po novom zakonu: Leskovčanin ostao bez Pasata
Foto: veselolane/Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, počeli su sa primenom nove zaštitne mere iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, prema kojoj se vozilo privremeno oduzima od učinioca težeg prekršaja, a koji je u prethodne dve godine pravnosnažno osuđivan za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja, saopšteno je iz MUP-a.

Kako se navodi, saobraćajna policija u Leskovcu juče je privremeno oduzela vozilo Volkswagen Passat kojim je upravljao šezdesetjednogodišnjak, nakon što je izvršio teži prekršaj jer je odbio da se podvrgne alkotestiranju kada je zaustavljen u Svetosavskoj ulici oko 18.40 časova, prenosi Tanjug.

U prethodne dve godine ovaj vozač je pravosnažno osuđen zbog odbijanja alkotestiranja i zbog prekršaja nasilničke vožnje jer je upravljao vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, sa 2,03 promila alkohola u organizmu.

Vozač je zadržan u službenim prostorijama, a o navedenom događaju upoznat je dežurni sudija Prekršajnog suda u Leskovcu, koji je naložio da se lice nakon sprovedenog zadržavanja procesuira u skraćenom postupku.

Teži prekršaji iz oblasti bezbednosti saobraćaja su prekršaji iz kaznenih odredaba u članovima 329. i 330. Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima. Mera privremenog oduzimanja vozila traje do okončanja postupka pred nadležnim sudom, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: