Automobili

Petak, 01.09.2023.

09:34

Zavirite u unutrašnjost novog Superba i Kodiaqa FOTO

Škoda je otkrila enterijer svojih novih modela, koji će biti premijerno predstavljeni ove jeseni.

Izvor:

Zavirite u unutrašnjost novog Superba i Kodiaqa FOTO
Foto: Škoda promo

Kada je u pitanju enterijer, Škoda se opredelila za moderan izgled, ali uz zadržavanje tradicionalnih vrednosti. Dakle, fizičke komande nisu nestale, već su sada tri glavna točkića "klime" izvedena u tzv. Smart Dial finišu, sa centralno postavljenim minijaturnim ekranima dijagonale 32 mm.

Osim toga, njihova funkcija zavisi od izabranog paketa opreme, tako da pored kontrole ventilacije može uključivati i grejanje sedišta i režime vožnje.
Foto: Škoda promo
Enterijerom dominira multimedijalni sistem sa ekranom od 13 inča, a vozaču su na raspolaganju i digitalni kokpit promera 10 inča i head-up displej.

Velika inovacija je postavljanje komandi automatskog menjača u novu poziciju iza volana.
Foto: Škoda promo
Može se videti i da Kodiaq ima panel presvučen kožom na strani suvozača, dok je kod Superba taj deo predviđen za horizontalno orijentisane ventilacione otvore.

Nove Škode dobijaju i "pametne i praktične dodatke" kao što su kišobran u prednjim vratima, četiri USB-C porta na unutrašnjem retrovizoru, strugač za led itd.

Prodaja ovih modela kreće početkom sledeće godine, a navodno to su poslednji novi Škodini modeli sa konvencionalnim pogonom. Premijera se očekuje u septembru.
Foto: Škoda promo
Foto: Škoda promo
Foto: Škoda promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: