Vratio se Fiat Topolino – cena nepoznata

Legendarno ime je ponovo ažurirano.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 01.06.2023.

17:00

Vratio se Fiat Topolino – cena nepoznata
Foto: Fiat

Kao što je Citroen oživeo kultno ime Ami, tako je i Fijat vratio na scenu ime Topolino. I oba imena su korišćena za isti model – jeftin električni četvorotočkaš slatkog izgleda. Nakon Opela, Fijat je preuzeo koncept malog električnog automobila sa skromnom snagom i još skromnijim performansama.

Fijat 500, poznatiji kao Topolino, proizvodio se od 1936. do 1955. godine, i bio je jedan od najboljih gradskih automobila svog vremena. Novi Topolino ide potpuno drugačijim putem elektrifikacije i krajnjeg pojednostavljenja drumskog transporta.

Istovremeno, vizuelno je izmenjen napred, a sudeći po fotografijama, biće ponuđen po uzoru na Ami i u Bagi verziji bez vrata, ali sa platnenim krovom. Pošto Fijat ne govori o mehanici, jasno je da priča ostaje ista, a to znači baterija od 5,5 kVh i elektromotor od 8 KS. Performanse otkrivaju dva podatka, domet od 75 km i maksimalnu brzinu od 45 km/h.

Cena nije objavljena, ali očekujemo da se neće previše menjati. Pomalo neočekivano, uprkos činjenici da je proizveden pre mnogo decenija, original je i dalje jači i brži.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: