Automobili

Subota, 17.09.2022.

09:38

Poslednji Mohikanac: Debitovao novi Ford Mustang FOTO

Stigao je najnoviji Mustang, i to verovatno poslednji sa V8 motorom.

Izvor: B92

Poslednji Mohikanac: Debitovao novi Ford Mustang FOTO
Foto: Ford promo

Mustang je automobil koji predstavlja ponos Forda još od 1964. godine, kada je lansirana prva generacija.Prošlo je devet godina otkako je američki proizvođač izbacio na tržište prethodnika.

U fokusu je naravno verzija sa 5.0 V8 motorom, posebno kada dodamo trkačku, Dark Horse varijantu. Hibrid i model sa pogonom na sve točkove su navodno u planovima i razvoj je već odmakao.
Foto: Ford promo
Performanse za sada nisu poznate, ali slabiji Mustang bi trebalo da ima preko 310 KS, a V8 preko 460 KS.

Kupci će i dalje moći da biraju između kabrioleta i fastbek kupea, ali sada su znak raspoznavanja nova LED dnevna svetla s tri "crtice".

Naravno, V8 će se napred vizuelno razlikovati kako bi pokazao da ispod poklopca motora ima moćnu zver.
Foto: Ford promo
Performance Pack dolazi uz doplatu, a između ostalog uključuje Brembo kočnice, Torsen LSD diferencijal, pa i adaptivno ogibljenje.

Na spisku su i otvori za hlađenje kočnica, sistem hlađenja ulja, ali i elektronska drift kočnica, koja funkcioniše kao mehanička kočnica, ali sada njom upravljaju dva elektromotora, a sve kako bi vlasnici lakše naučili da driftuju.
Foto: Ford promo
Enterijer je izveden po uzoru na evropske modele sličnih performansi. Mnogi vide uticaj BMW-a, a Ford spominje 12,4-inčni digitalnu instrument tablu kao i 13,2-inčni ekran multimedijalnog sistema sa SYNC 4 sistemom. Nije retro kao što bi trebalo biti, ali takva je današnja moda.

Prodaja startuje 2023. godine, a zatim očekujemo i dolazak u Evropu.

Za kraj još jedna informacija - ovo je ujedno i poslednji Mustang koji će se nuditi sa manuelnim menjačem.
Foto: Ford promo
Foto: Ford promo
Foto: Ford promo
Foto: Ford promo
Foto: Ford promo
Foto: Ford promo
Foto: Ford promo
Foto: Ford promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

19 h

Podeli: