Automobili

Subota, 27.08.2022.

11:00

Teslin volan se raspada posle 40.000 km FOTO

Danas i najjeftiniji automobili imaju volane koji će trajati nekoliko godina i najmanje 100.000 km pre nego što počnu da se raspadaju.

Izvor: B92

Teslin volan se raspada posle 40.000 km FOTO
Foto: Tesla promo

Čak ni kada je reč o Tesli sa najnovijim "jaram" volanom.

Barem tako sugerišu brojne objave na društvenim mrežama, gde su pojedini vlasnici, razočarani kvalitetom, objavili fotografije volana posle nekoliko desetina hiljada kilometara.

Tesla Model S Long Range opremljenim „inovativnim“ volanom posle manje od 40.000 pređenih kilometara pokazao volan na kome su već otpala tri komada.

Popularni TikToker jf.okai objavio je da mu se volan brzo raspada nakon samo 20.000 pređenih kilometara. Najekstremniji slučaj objavio je Tviter profil Meet Kevin, koji je rekao da je iste stvari doživeo posle samo 6.500 pređenih kilometara.

Trenutno se na društvenim mrežama vode brojne rasprave na ovu temu. Tako Teslini poklonici krivicu prebacuju na korisnike, navodeći da su za sve krivi njihovi poroci. Tako je utvrđeno da je jedan korisnik zatečen dok je vozio pod dejstvom alkohola i zaključuju da je za raspadanje površine volana kriva zaprljanost površine alkoholom.

Drugi vide objektivnije razloge u prekomernoj upotrebi dezinfekcionih sredstava, navodeći primere ljudi čiji se dlanovi jako znoje, dok treći problem vide u preterano dugim noktima. Prema mnogima, čini se da je najbolje koristiti rukavice za vožnju. Pomalo neočekivano u današnje vreme za novi automobil ove cene. Recimo i da Tesla nema PR službu, pa do saopštenja nismo dobili nikakvo zvanično saopštenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: