Koliko je bezbedan novi Teslin upravljač: Postoje ozbiljni rizici u vožnji VIDEO

Na sreću, Tesla i dalje nudi klasični upravljač...

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Revijahak.hr

Sreda, 22.09.2021.

13:10

Koliko je bezbedan novi Teslin upravljač: Postoje ozbiljni rizici u vožnji VIDEO
Foto: Tesla promo

Uz nedavni redizajn Modela S, američki proizvođač električnih automobila predstavio je opcioni upravljač koji podsjeća na onaj iz aviona.

U odnosu na klasični volan, nedostaje ceo gornji deo obruča, a sa razlogom su se odmah počela postavljati pitanja o bezbednosti.

Američka organizacija koja se bavi zaštitom prava potrošača, Consumer Reports, testirala je novi upravljač, odnosno redizajnirani Model S, nakon čega je, očekivano, izrazila sumnju u bezbednost i funkcionalnost ovakvog upravljača.

Teslin Model S vozila su desetorica testnih vozača i sumirali su svoje utiske.

Sve radnje u vožnji, koje zahtevaju veće angažovanje upravljača, teško su izvodljive, navodi se u zaključku, a posebno bi rizične mogle biti hitne intervencije radi izbegavanja opasnosti na putu.

Pokazivači pravca, koji su sad dva prekidača na upravljaču, takođe su nespretno osmišljeni, a isto važi i za sirenu, kao i za brisače vetrobranskog stakla.

Sve su te funkcije na upravljaču i postoji realna mogućnost da dođe do greške, odnosno da čak i slučajno uključite neku od navedenih funkcija.

Na sreću, Tesla i dalje nudi klasični upravljač...

U nastavku možete pogledati kako u realnim uslovima izgleda vožnja Tesle sa ovim upravljačem:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: