Prve fotografije: Novi Nissan Note FOTO/VIDEO

Nissan je u Japanu predstavio novu generaciju modela Note.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 24.11.2020.

14:45

Prve fotografije: Novi Nissan Note FOTO/VIDEO
Foto: Nissan promo

Dok se mnogi proizvođači odlučuju da minivan modele zamene atraktivnijim krosover/SUV vozilima, Nissan ne odustaje od MPV automobila.

Japanski proizvođač je na domaćem tržištu predstavio potpuno novu generaciju modela Note koji u prodajne salone te zemlje stiže krajem decembra. Novi Note će tako zameniti prethodnika koji je u prodaji od 2012, a Nissan se opredelio za evolutivni dizajn, sa većom, ali i dalje prepoznatljivom maskom u "V-motion" stilu.

U putničkoj kabini dominiraju dva digitalna ekrana - centralni, koji pripada multimedijalnom sistemu, i onaj ispred vozača, koji predstavlja zamenu za klasičnu analognu instrument tablu.
Foto: Nissan promo
Enterijer karakteriše minimalistički dizajn i unapređena ergonomija, uz poznate Nissanove tehnologije kao što su kamere sa vidnim poljem od 360 stepeni oko automobila i ProPilot sistem za poluautonomnu vožnju.

Jedna od najvažnijih novina je e-Power pogonski sistem, koji će koristiti i sledeći Qashqai.
Foto: Nissan promo
Ovaj hibridni sistem razlikuje se od većine klasičnih hibrida na tržištu po tome što će benzinski motor biti samo u funkciji generatora električne energije, a neće slati snagu direktno na točkove.

U Nissanu navode da ovakvo rešenje omogućava da automobil mnogo bolje ubrzava od samog starta, poput čisto električnih modela.
Foto: Nissan promo
Druga prednost u odnosu na automobile koji imaju samo elektromotor je u tome što vozač neće morati da brine da li će mu se isprazniti baterija ili da li će imati gde da je napuni.

Takođe, umesto da čeka 30-ak minuta na brzom električnom punjaču, može za par minuta da napuni rezervoar benzinom na svakoj pumpi i brzo nastavi putovanje.
Foto: Nissan promo
Osim ove, hibridne verzije, Nissan je najavio da će u decembru predstaviti i potpuno električnu varijantu sa dva elektromotora - po jednim na svakoj od osovina.

Specifikacije pogonskih sistema za sada nisu objavljene.
Foto: Nissan promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: