Novi FIAT Panda stiže za dve godine, a imaće i električnu verziju

Nova, četvrta generacija FIAT-ovog malog gradskog automobila debitovaće 2021. godine.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 25.08.2019.

16:00

Novi FIAT Panda stiže za dve godine, a imaće i električnu verziju
Koncept Centoventi (Foto: FIAT promo)

FIAT je već najavio novu električnu verziju modela 500 za 2020. godinu, a sada stižu informacije da italijanski proizvođač planira elektrifikaciju i svog drugog malog automobila - Pande.

Previđeno je da Panda četvrte generacije počne da se proizvodi 2021, a njena varijanta sa elektromotorom sići će dve godine kasnije – 2023. Kao osnova za Pandu na struju poslužiće električni koncept Centoventi koji je FIAT predstavio na ovogodišnjem ženevskom auto-salonu, u martu.

Ovaj koncept inače ima modularni sistem pogonskih baterija čime se korisnicima i nakon kupovine vozila omogućava nadogradnja baterijskih ćelija radi povećanja autonomije u vožnji.
Koncept Centoventi (Foto: FIAT promo)
Naime, zahvaljujući modularnom baterijskom sklopu, vozači će moći da povećaju autonomiju sa minimalnih 100 km na čak 500 km tako što će jednostavno kupiti ili iznajmiti dodatne baterije i dodati ih postojećim.

Iz FIAT-a najavljuju da će nova Panda i izgledom donekle ličiti na koncept Centoventi, što znači da će imati znatno moderniji dizajn od aktuelne, treće generacije koja je debitovala još 2011, ali se i dalje odlično prodaje.

Samo u prvih 6 meseci 2019. godine FIAT je isporučio 105.534 primerka ovog modela, što je za 15% više u odnosu na isti period 2018.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: