Svetska premijera: Novi Audi RS6 Avant – karavan sa 600 "konja" FOTO

Audi je predstavio novu generaciju velikog sportskog karavana.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 21.08.2019.

10:00

Svetska premijera: Novi Audi RS6 Avant – karavan sa 600
Foto: Audi promo

U godini u kojoj Audi slavi 25. godišnjicu lansiranja svog prvog RS modela, debituje najnoviji RS6 Avant sa naglašeno agresivnim dizajnom spoljašnjosti i snažnom "ergelom" pod haubom.

Automobil čak i u stanju mirovanja jasno nagoveštava posmatraču da je u pitanju karavan vrhunskih sportskih performansi. Od velikih otvora za vazduh na prednjem delu vozila, pa do dvostrukog izduva i masivnog difuzora pozadi – novi Audi RS6 Avant nikog neće ostaviti ravnodušnim.
Foto: Audi promo
Za pogon je odabran 4.0 twin-turbo V8 sa 600 ks (441 kW) i 800 Nm maksimalnog obrtnog momenta, čime je ovaj auto postao najjači RS6 Avant do sada (u bazičnoj verziji, bez doplatnih paketa unapređenja). Snaga se na sva 4 točka prenosi putem 8-brzinskog Tiptronic automatika i Audijevog quattro sistema, pa RS6 Avant za 2020. iz mesta do stotke stiže za samo 3,6 s!
Foto: Audi promo
Maksimalna brzina fabrički je ograničena je na 250 km/h, ali se limit može podići na 280 km/h ako se naruči dodatni Dynamic paket, pa čak i na 305 km/h sa opcionom Dynamic Plus paketom opreme. Ova dva paketa, osim veće maksimalne brzine, donose i još bolje vozne karakteristike, kažu u Audiju.
Foto: Audi promo
RS6 Avant za 2020. po prvi put ima standardno adaptivno vazdušno ogibljenje. Sistem oslanjanja je već u startu za 20 mm niži u odnosu na običan A6 Avant, ali se pri brzinama većim od 120 km/h automobil spušta za još 10 mm.

Sa druge strane, adaptivni oslanjanje omogućava da se karoserija podigne za 20 mm pri malim brzinama, što je korisno u vožnji po gradu prilikom prelaska preko “ležećih policajaca” ili u garažama sa strmim rampama.
Foto: Audi promo
Kada je reč o praktičnosti, RS6 Avant raspolaže prtljažnikom zapremine 565 litara, koji se može proširiti obaranjem naslona sedišta na maksimalnih1.680 l.

U putničkoj kabini zatičemo najnoviju verziju Audijevog “virtuelnog” kokpita koji obuhvata MMI multimediju sa ekranom osteljivim na dodir, kao i head-up displej. U modelu RS6 Avant ovaj sistem ima posebne dodatke karakteristične za RS automobile, poput pokazivača G-sile, merača temperature i pritiska unutar pogonskog sistema ili specijalnog grafičkog prikaza.
Foto: Audi promo
Audi RS6 Avant za 2020. pojaviće se prvi put pred publikom na predstojećem frankfurtskom auto-salonu, a u evropske prodajne salone stiže početkom sledeće godine. Cena za sada nije saopštena.
Foto: Audi promo
Foto: Audi promo
Foto: Audi promo
Foto: Audi promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: