Ford Fiesta Van: Radna mašina koja izgleda atraktivno

Ford je na sajmu privrednih vozila u Birmingemu predstavio novu Fiestu namenjenu komercijalistima i onima koji imaju mali biznis.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 24.04.2018.

13:05

Ford Fiesta Van: Radna mašina koja izgleda atraktivno

Poluteretne verzije regularnih hečbek automobila idealne su, kako za velike kompanije koje se bave trgovinom, tako i za male privatnike i zanatlije.

Ova vozila kod kojih se umesto zadnjih sedišta nalazi prošireni tovarni prostor, oslobođena su PDV-a i dosta su jeftinija od standardnih modela na kojima su bazirana.
Poput drugih potkompaktnih hečbek modela, i Ford Fiesta se izrađuje u Van varijanti, a najnovija generacija ovog lakog komercijalnog vozila predstavljena je u Velikoj Britaniji.

Automobil je zasnovan na Fiesti sa 3 vrata i nudi dva sedišta plus tovarni prostor od oko jednog kubnog metra.

Nosivost je oko 500 kg, a u prostoru za teret, koji je odvojen od prednjeg dela kabine zaštitnom mrežom, mogu se prevoziti predmeti dužine do 1,3 m.
Kupci mogu da biraju između četiri pogonske varijante - dva benzinca i dva dizelaša.

Osnovni agregat je 1.1 litarski trocilindraš sa 85 ks (62 kW), a benzinsku ponudu zaokružuje 1.0 EcoBoost turbo motor sa 125 ks (92 kW).

Oni koji se odluče za dizel opciju, mogu da računaju na 1.5 litarsku jedinicu sa 85 konjskih snaga u slabijoj i 120 “konja” u jačoj verziji.
Iako je u pitanju “radna mašina”, Ford Fiesta Van može da se naruči sa najnovijom verzijom Sync 3 multimedijalnog sistema i osmoinčnim displejom, kao i sa brojnim sistemima asistencije.

Za one kojima je bitan spoljašnji izgled automobila, čak i kada je u pitanju teretni Van model, dostupna je Sport verzija sa sportskim dodacima na eksterijeru i 18 inčnim alu felnama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: