Škoda predstavila najmanji SUV - Kamiq

Škoda je objavila footgrafije novog modela namenjenog isključivo kineskom tržištu.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.04.2018.

14:55

Škoda predstavila najmanji SUV - Kamiq

Kamiq će debitovati na predstojećem auto-salonu u Pekingu, koji počinje 25. aprila, a u gami češkog proizvođača zauzeće mesto ispod modela Karoq.

Za razliku od druga dva SUV-a, Kodiaqa iz 2016. i Karoqa iz 2017, Škoda Kamiq namenjen je samo kupcima u Kini.
Dizajn spoljašnjosti automobila sledi stilski obrazac koji je uspostavljen na prethodna dva modela, dok je unutrašnjost (za sada prikazana samo na skicama) nešto drugačija od enterijera modela Kodiaq i Karoq.
Škoda je ostala dosledna i nomenklaturi, pa ime vozila Kamiq počinje sa slovom "K", a završava se sa "Q", kao kod prethodnih SUV modela.

Tehnički detalji za sada nisu objavljeni, a očekuje se da će Kamiq koristiti 1.5 litarski benzinski motor, koji pogoni i verziju modela Rapid za kinesko tržište.
Iako Kamiq neće stići u Evropu, Škoda je ranije najavila da će evropskim kupcima ipak ponuditi još jedan SUV.

U pitanju je produkcijska verzija koncepta Vision X prikazanog na sajmu automobila u Ženevu u martu 2018. Taj model će u prodajne salone u Evropi stići 2019. i koristiće Volkswagenovu MQB mehaničku platformu.
Trojac Kamiq, Karoq i Kodiaq za kinesko tržište

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: