Električni Golf za 2017: Više snage, veća autonomija

Restilizovani e-Golf sa jednim punjenjem baterija sada može da pređe i do 300 km.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 21.02.2017.

13:36

Električni Golf za 2017: Više snage, veća autonomija

Pored redizajna koji je izvršen po ugledu na druge verzije iz familije Golf modela, Volkswagen je unapredio i tehničke karakteristike i performanse e-Golfa.

Umesto pogonske baterije kapaciteta 24,2 kWh, ugrađena je veća od 35,8 kWh. Zahvaljujući tome, e-Golf je povećao autonomiju vožnje koja prema NEDC standardu sada iznosi 300 km.

S obzirom da su procene koje iznosi NEDC obično nešto optimističnije jer se odnose na idealne uslove saobraćaja, očekuje se da će električni Golf u realnim uslovima vožnje bez problema prelaziti oko 200 km pre nego što se baterije isprazne.
E-Golf je sada standardno opremljen novim, Discover Pro multimedijalnim sistemom sa 9,2 inčnim ekranom. Ovaj sistem između ostalog podržava i gestovne komande.

Osim toga, VW je unapredio i sadržaje koji se odnose na bezbednost u vožnji. Električni Golf opremljen je širokim spektrom sistema asistencije, kao što su Front Assist, City Emergency Braking i Pedestrian Monitoring.

U osnosu na verziju pre redizajna, elektromotor je dobio dodatnih 20 konjskih snaga, pa sada isporučuje 136 ks (100 kW), a automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 9,6 s.
E-Golf u Nemačkoj se prodaje po ceni od 35.900 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: