Rasprodat i pre premijere: Pagani Huayra Roadster/ FOTO

Jedan od najekskluzivnijih supersportskih automobila današnjice dobio je verziju sa otvorenim krovom.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 17.02.2017.

09:29

Rasprodat i pre premijere: Pagani Huayra Roadster/ FOTO

Pagani je objavio fotografije i tehničke detalje svog novog modela uoči svetske premijere koja će se održati u martu na ženevskom auto-salonu.

Roadster je preuzeo osnovne stilske elemente od regularne Huayre, a na prvim fotografijama predstavljen je u plavoj boji koja dodatno ističe teksturu ugljeničnih vlakana od kojih je izrađena karoserija automobila.
Osim po sklopivom krovu, novi model razlikuje se od standardne, kupe verzije i po nešto drugačijoj silueti, redizajniranom prednjem delu automobila i novim aerodinamičkim elementima pozadi.

Trobojna unutrašnjost je stilski tipična za Huayru.
Paganijevi inženjeri uspeli su da određenim konstruktivnim rešenjima i upotrebom kompozitnih materijala postignu značajne uštede u masi vozila, pa je Roadster lakši od kupea za 6%, ili za 80 kg, a ukupna masa automobila je samo 1.280 kg.

Huayra Roadster za pogon koristi unapređenu varijantu poznatog Mercedes-AMG 6.0 V12 motora koji u ovom automobilu proizvodi 764 ks pri 6.200 o/min, dok maksimalni obrtni moment premašuje 1.000 Nm, a dostupan je od 2.400 o/min.

Motor je uparen sa sedmostepenim automatizovanim menjačem koji je razvio Xtrac, a koji se ugrađuje i u model Huayra BC.
U odnosu na kupe verziju, unapređen je i sistem oslanjanja, koji je uz to i 25% lakši nego kod regularne Huayre.

Nove Brembo karbon-keramičke kočnice opremljene su diskovima dimenzija 380x34 mm, a u saradnji sa Pirellijem razvijene su gume specijalno za ovaj model. Osim toga, modifikovani ESP sistem ima 5 predefinisanih modova:Wet, Comfort, Sport, Race i ESC Off.
Pagani je za Roadster projektovao dva tipa sklopivog krova. Prva verzija izrađena je od ugljeničnih vlakana sa centralnim elementom od stakla, dok se druga varijanta sastoji od platna i elemenata od ugljeničnih vlakana.

Proizvodnja ovog izuzetnog automobila biće ograničena na 100 jedinica, a nije iznenađenje da su svi unapred rezervisani, uprkos ceni koja startuje od 2.280.000 evra.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: