Automobili

Petak, 10.02.2017.

09:35

Škoda osvežila svoj najmanji model - Citigo za 2017.

Posle sestirnskog Volkswagena Up!, restilizovan je i Škodin mali gradski automobil.

Izvor: B92

Škoda osvežila svoj najmanji model - Citigo za 2017.

Škoda je uoči sajma automobila u Ženevi objavila fotografije modela Citigo za 2017. Redizajnom su obuhvaćeni maska hladnjaka i farovi, dok su najveće promene pretrpeli prednji branik i farovi za maglu.

Kupcima su na raspolaganju i opciona LED dnevna, kao i nove 15 inčne alu felne, dok je paleta boja obogaćena novom nijansom zelene (Kiwi Green).

Iz Škode navode da je Citigo porastao u dužinu za 34 mm, na 3.597 mm, ali bez uticaja na prostor u kabini i prtljažniku. Na raspolaganju su kao i do sada varijante sa 3 i 5 vrata.
Značajne promene dogodile su se u unutrašnjosti automobila. Uz novi, znatno dopadljiviji trokraki volan, koji je zamenio stari četvorokraki, Citigo za 2017. ima i automatski klima uređaj, kao i unapređene audio sisteme - obe dostupne verzije opremljene su USB i Aux-in priključcima, kao i slotom za SD memorijske kartice.

Uz skuplju varijantu dobija se konfiguracija sa 6 zvučnika, ekranom u boji i Bluetooth konekcijom.

Kao još jedna od opcija, u ponudi je senzor za automatsko uključivanje svetala i brisača.
Za pogon se i dalje koristi postojeći trocilindarski 1.0 litarski benzinac, u varijantama sa 60 ks (44 kW) i 75 ks (55 kW). Oba motora raspolažu sa 95 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Snažniji Citigo od 0 do 100 km/h ubrzava za 13,5 s, pre nego što dostigne maksimalnih 173 km/h.
Pored toga, kupci mogu da izaberu verziju sa motorom koji kao gorivo osim benzina koristi i komprimovani prirodni gas (CNG). Reč je o agregatu iz iste familije, ali sa dostupnih 68 ks (50 kW).

Osim što je ekonomičniji, ovaj model je blagonakloniji prema okolini - emisija CO2 iznosi svega 82 g/km.

Škoda Citigo za 2017. imaće premijeru na ženevskom auto-salonu, početkom marta.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

19 h

Podeli: