Tesla se širi na Istočnu Evropu

Najnoviji u nizu superpunjača za električne automobile kompanije Tesla Motors otvoren je Češkoj Republici.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 22.07.2016.

11:45

Tesla se širi na Istočnu Evropu
Ilustracija (Foto: Tesla Motors)

Dok je Zapadna Evropa prilično dobro pokrivena brzim punjačima za Tesline elektromobile, broj ovih stanica u istočnom delu Starog kontinenta još uvek je zanemarljiv. Kako prenosi sajt Ecofuture, najnovija stanica sa superpunjačima otovrena je u mestu Humpolec i dostupna je vozačima Modela S non-stop, sedam dana u nedelji.

Korisnicima je na raspolaganju šest pozicija za punjenje baterija, kao i wi-fi konekcija. Stanica je starteški locirana između Praga i Brna, dva najveća grada u zemlji, a osim Teslinih superpunjača, opremljena je i običnim punjačima za druge tipove i modele elektromobila.

Tesla Motors još uvek nema zvaničnu prodavnicu automobila u Češkoj, a najbliža prodajna mesta i servisi su u Drezdenu i Beču.

Nova stanica nije najdalja lokacija na istoku Evrope do koje je Tesla stigao sa svojim superpunjačima, s obzirom da su oni već instalirani u mestima kao što su Varšava ili Split, ali i u susednoj Slovačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: